Sven Quint

Bij Stouten & Wijnen ben ik de spin in het web en krijg ik de ruimte om me te ontwikkelen tot allround Accountant

In 2021 stapte de enthousiaste Sven Quint (24) uit [woonplaats] bij ons binnen. Werken en tegelijkertijd studeren was zijn wens. Want ambitieus als hij is, staat blijven ontwikkelen hoog op zijn agenda. Op de middelbare school waren wiskunde en economie zijn favoriete vakken, als hij maar met cijfertjes kon spelen. Niet gek dat Sven dan ook specifiek op zoek ging naar een baan binnen de financiële sector. “Ik vind het erg interessant om met cijfers bezig te zijn, al van kleins af aan. Het naadje van de kous weten en daarnaast anderen helpen met hun financiën is een combinatie waar ik blij van word. Gelukkig krijg ik hier alle ruimte voor bij Stouten & Wijnen.”

Momenteel volgt Sven de duaal studie Accountancy op de University of Applied Sciences in Arnhem. Sven: “Ik werk vier dagen per week en op donderdag ga ik naar school. Bij Stouten & Wijnen krijg ik de mogelijkheid om mijn hbo-diploma te halen en kan ik tegelijkertijd ervaring opdoen in het Accountancy-vakgebied. Ik vind het mooi om te zien dat er geïnvesteerd wordt in starters.” Sven vult zijn werkdagen met het onderhouden van belangrijke administraties voor een portfolio aan vaste klanten en verdeelt daarnaast alle werkzaamheden over een team van financiële experts. Een echte spin in het web kun je wel zeggen. In zijn vrije tijd vindt Sven het leuk om sportief bezig te zijn en brengt hij graag tijd door met vrienden en familie.

De collega’s van Stouten & Wijnen staan altijd voor je klaar

“We werken met een hecht team waar collega’s elkaar altijd ondersteunen en graag van elkaar leren. Goed samenwerken is onze kracht en dit vertaalt zich ook door in onze dienstverlening richting de klant. We denken proactief mee en schakelen snel. Dat is voor zowel onszelf als klanten erg fijn.”

Er wordt volop geïnvesteerd in zowel onze eigen ontwikkeling als in teambuilding. “Van een middag golfen tot aan een weekend naar de Ardennen. Er komt van alles voorbij”, zegt Sven. “Daarnaast heb ik elk kwartaal een gesprek over mijn eigen ontwikkeling. We hebben het dan over mijn ambities en leerdoelen. Zo heb ik bijvoorbeeld aangegeven dat ik graag bezig ben met het optimaliseren van administratieve processen. Er wordt dan met mij meegedacht over hoe we hier invulling aan kunnen geven. Dat waardeer ik enorm.”

Klantgericht werken

Ondanks dat Stouten & Wijnen een relatief klein accountantskantoor is, beschikken we over een groot klantenbestand. Sven: “Ik haal veel voldoening uit klantcontact en het onderhouden van relaties. Het mooiste vind ik dat er vaak een vriendschappelijke band ontstaat. Samenwerken is gebaseerd op vertrouwen, wat mij de kans geeft om met de cijfers en zelfs complexe vraagstukken van organisaties aan de slag te gaan. Alles zodat zij hun bedrijf kunnen laten floreren. En dat zie ik dan weer terug in de cijfers.”

Een pad naar groei

“Over een paar jaar zie ik mezelf nog steeds hier werken. In de accountancy wordt er regelmatig aan je getrokken door andere organisaties, maar ik voel me hier écht op mijn plek. Ik kan goed overweg met mijn collega’s, blijf mezelf ontwikkelen en krijg volop kansen om aan inspirerende projecten te werken. Ik hoop mij de komende jaren te kunnen ontwikkelen tot allround accountant.”

Sven zijn takenpakket:

  • Verzorgen administraties klanten
  • Inboeken inkoop/verkoopfacturen, verwerking van de bank en opstellen/indienen btw-aangiften
  • Uitwerken kolommenbalansen
  • Aansturen team van financiële experts