Brigitte de Wit

Bij Stouten & Wijnen kan ik me blijven ontwikkelen

Toen Brigitte de Wit vijfentwintig jaar geleden begon met de administratie van haar man, had ze nooit gedacht in de accountancy te belanden. Toch liep het zo. Ze solliciteerde bij de voorganger van Stouten & Wijnen en volgde de opleiding SPD Bedrijfsadministratie. Een groot avontuur waar ze na ruim drieëntwintig jaar nog steeds blij van wordt. In haar vrije tijd vindt Brigitte het leuk om te volleyballen en aan atletiek te doen. “Het werk is afwisselend, uitdagend en ik krijg alle ruimte om me te ontwikkelen. Ik ben een tussenschakel en weet áltijd wat er speelt.”

“Andere kantoren zijn jaloers op onze klanten.”
Veel accountants hadden als kind al interesse in cijfers. Om zo maar een glimp van de wereld erachter op te vangen. Dit geldt niet voor Brigitte. Ze werkte als medisch laborante en had nooit nagedacht over een baan bij een accountantskantoor. “Ik ben begonnen met de administratie van mijn man. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat ik bij Stouten & Wijnen begon. We hebben een uniek accountantskantoor omdat het niet al te groot is. En andere kantoren zijn jaloers op onze klanten omdat ze juist zo gróót zijn.

Veel uitvliegdagen
In tegenstelling tot wat een klein accountantskantoor doet vermoeden, werkt Brigitte voor grote klanten waar ze vaak op bezoek komt. “Als je naar de klant gaat, hoor je véél meer. Je weet wat er speelt en stelt eerder vragen. Ik stel rapporten samen en doe belastingaangifte. Ik heb ontzettend veel uitvliegdagen. De samenwerking met de klant maakt mijn werk altijd uitdagend.”

“We doen het samen.”

Brigitte voelt zich verbonden met de klanten én het kantoor. “Mensen stappen makkelijk naar elkaar toe. Het maakt daarbij niet uit welke functie je hebt. Er zijn korte lijnen, dus als je met een probleem zit ben je in de regel snel geholpen. Een groot voordeel van een klein accountantskantoor. Mensen zijn betrokken, verantwoordelijk en enthousiast.” Ze heeft haar plek gevonden bij Stouten & Wijnen, want ze vindt dat de werksfeer goed bij haar past. “Tijdens de weekstart is iedereen er. Komt iedereen eruit met de planning? We staan altijd voor elkaar klaar. Bovendien zijn er leuke personeelsuitjes. Laatst hebben we gegolfd. We hebben een platte organisatie en dat past heel goed bij wie ik ben.”

Ontwikkeling op maat
Bij ons wordt volop geïnvesteerd in de ontwikkeling van mensen. Ze is hier heel tevreden over. “Ik heb elk najaar modules MKB Accountancy gevolgd. Ik wilde geen hele grote studie naast mijn werk doen. Bij Stouten & Wijnen vinden we het belangrijk om nieuwsgierig én kritisch te zijn. Bijvoorbeeld op een goede balans tussen werk en privé.”

Het oog op de toekomst
“Je moet niet denken dat je bij een middelgroot kantoor minder uitdaging hebt. Als je wilt kun je heel veel. Ook op fiscaal gebied. Dat is precies wat mij zo aanspreekt in mijn werk. In de zomervakantie ga ik nadenken of ik nog fiscale modules ga volgen. Ik vind het leuk om mezelf te ontwikkelen en zie mezelf hier nog jaren werken.”

Wil jij ook werken bij Stouten & Wijnen?

Neem dan contact op met Brigitte óf Ilse.