Meer dan 400 bedrijven gingen u voor

Al 27 jaar ervaring

9,2

De huidige omvang van ons bedrijf is mede dankzij de hulp en expertise van Stouten & Wijnen.

Gijs van Doesburg
DGA
9,5

Stouten & Wijnen is open, kordaat en super eerlijk. Dat waardeer ik enorm.

Gerard de Jong
Eigenaar NES BV
8,7

Tijdens de overname van ons familiebedrijf heeft Stouten & Wijnen ons enorm gesteund.

Christel Beijer
Eigenaresse
9,4

Door onze samenwerking kunnen wij sturen vanuit de cijfers.

Dirk Hoogenboom
Eigenaar

Uw belastingzaken altijd op orde

De belastingen: letterlijk een terugkerende belasting voor bedrijven. Er zijn zoveel fiscale verplichtingen en de wetten en regels veranderen continu. We kunnen veilig stellen dat ondernemers niet blij worden van fiscale zaken.

Behalve accountants en belastingadviseurs dan.

Waar u gedoe ziet, zien wij kansen. Wij weten waar uw fiscale voordelen liggen en hoe u optimaal kunt profiteren van het Belastingplan dat ieder jaar op Prinsjesdag verschijnt.

Wij zijn uw fiscale oren en ogen en geven u belastingadvies op maat.

Belastingadvies op maat

Als ondernemer krijgt u met vele soorten belasting te maken. Denk aan:

  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting
  • Loonheffingen

Wij bieden inzicht in de verschillende type belastingen en geven structuur aan uw fiscale verplichtingen. Ook adviseren we u over de manier waarop u het beste vermogen kunt opbouwen. Tot slot laten we u zien hoe u kunt profiteren van de diverse belastingvoordelen.

We maken belastingen écht eenvoudiger en voorkomen dat u onnodig veel betaalt.

Fiscaal advies over rechtsvormen, fusies en overnames

Ook bij belangrijke beslissingen en veranderingen binnen uw bedrijf is belastingadvies onmisbaar.

Het begint al met de keuze van de rechtsvorm. Voor een besloten vennootschap gelden heel andere belastingregels dan voor een maatschap of vennootschap onder firma. Wij onderzoeken wat de beste rechtsvorm is voor uw bedrijf en minstens zo belangrijk: voor uw privé situatie.

Welke rechten en plichten kunt en wilt u privé dragen? En welke juist niet? Op basis van een persoonlijk gesprek adviseren wij u over de beste keuze voor u en uw bedrijf.

Bent u bezig met een fusie of overname?

Een complex traject met vele haken en ogen. Ook op het gebied van belastingen. Onze adviseurs hebben al vele fusies en overnames mogen begeleiden en kunnen u hierin bijstaan.

Zo betaalt u ook bij grote wijzigingen in de bedrijfsvoering niet onnodig veel belasting.

Profiteer optimaal van fiscale voordelen

Van vrijstellingen tot aftrekposten en van afschrijvingen tot subsidies: de mogelijkheden om belasting te besparen zijn talrijk. Je moet ze alleen wel kunnen vinden én weten aan welke regels je gebonden bent.

Maak je namelijk onterecht gebruik van belastingregelingen?

Dan kun je een behoorlijke boete tegemoet zien.

Onze adviseurs beoordelen welke regelingen en voordelen voor uw bedrijf van toepassing zijn. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van mogelijke belastingvoordelen.

De mkb winstvrijstelling

Deze regeling is er speciaal voor een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), maatschap en commanditaire vennootschap. Door gebruik te maken van deze aftrekpost, kunnen ondernemers 14% van de winst aftrekken.

Afschrijving van bedrijfsmiddelen

Aanschafkosten van bedrijfsmiddelen mag u inzetten als aftrekposten in de aangifte inkomstenbelasting. Denk bij bedrijfsmiddelen aan gebouwen, computers en machines. De kosten van de investering verspreidt u over meerdere jaren.

Let op!

Onder bedrijfsmiddelen verstaan we alleen zaken die langer dan 1 jaar gebruikt worden én meer dan €450 per stuk kosten.

Slim inzetten van investeringsaftrek

Diverse investeringen worden gestimuleerd door de overheid. Met name op het gebied van milieu, energie en duurzaamheid.

Investeert u in milieuvriendelijke of energiebesparende bedrijfsmiddelen?

Grote kans dat u kunt profiteren van een investeringsaftrek.

De innovatiebox

Bent u volop bezig met innovaties en het ontwikkelen van vernieuwende activiteiten? Dan hoeft u over deze winst minder vennootschapsbelasting te betalen.

Hoe?

Door toepassing van de innovatiebox. Een subsidie die Nederland aantrekkelijker moet maken voor innovatieve bedrijven.

Laat u adviseren door onze experts

Hierboven vindt u een greep uit de mogelijke fiscale voordelen waarvan u kunt profiteren. Er zijn er nog veel meer. De regels veranderen echter jaarlijks en daarmee ook de belastingvoordelen.

Zeker weten dat u niet te veel belasting betaalt én enkel terecht gebruikmaakt van fiscale regelingen?

Veelgestelde vragen

Is overstappen lastig?

Overstappen naar ons is heel makkelijk. Wij werken met alle boekhoudpakketten en nemen de overstap graag uit handen, zodat u zich kunt focussen op uw business. Door afspraken tussen accountants zal er een soepele dossieroverdracht plaatsvinden bij een overstap.

Wat is Online Samenwerken?

Via online samenwerken kunt u aangiften en jaarstukken accorderen. Daarnaast kan er samengewerkt worden voor het aanleveren van input. Een efficiënte manier voor overzicht en inzicht.

Welke diensten bieden jullie?

Naast accountancy bieden wij fiscaal advies, bedrijfskundig advies en financieringsadvies. Een totaalpakket om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

Pas ik wel bij Stouten & Wijnen?

De kernwaarden waar wij voor staan, laten zich vangen in zeven termen: betrokken, enthousiast, plezier, verantwoordelijk, initiatiefrijk, nieuwsgierig en kritisch. Bent u die ondernemer met groeiambitie en kunt u zich vinden in de bovenstaande termen? Dan nodigen wij u graag uit voor een kennismaking.

Wat zijn jullie tarieven?

Elke onderneming heeft haar eigen grootte en uitdagingen, waardoor één tarief niet mogelijk is. Wat wij wel bieden is transparantie in onze tarieven. Zo weet u van tevoren exact waar u aan toe bent.

Op zoek naar een echt betrokken accountant?

Als enthousiaste partner met het nodige relativeringsvermogen vinden wij het leuk om, met en naast jou, je organisatie verder te helpen.