Meer dan 400 bedrijven gingen u voor

Al 27 jaar ervaring

9,2

De huidige omvang van ons bedrijf is mede dankzij de hulp en expertise van Stouten & Wijnen.

Gijs van Doesburg
DGA
9,4

Door onze samenwerking kunnen wij sturen vanuit de cijfers.

Dirk Hoogenboom
Eigenaar
8,7

Tijdens de overname van ons familiebedrijf heeft Stouten & Wijnen ons enorm gesteund.

Christel Beijer
Eigenaresse
9,5

Stouten & Wijnen is open, kordaat en super eerlijk. Dat waardeer ik enorm.

Gerard de Jong
Eigenaar NES BV

Verschillende vormen van fusies

Een fusie kent verschillende vormen, de inhoud en uitkomst zijn hierdoor verschillend. De soort fusie bepaalt de stappen, ook hierin zullen wij u juist begeleiden.

Aandelenfusie

Bij een NV of een BV is het mogelijk om niet een onderneming over te dragen, maar de meerderheid van aandelen binnen de onderneming. Deze worden dan overgedragen aan een ander bedrijf. Vaak nemen de aandeelhouders binnen de NV of BV deze beslissing. Hiervoor zijn meerdere redenen. De bestuurder van de onderneming moet de WOR of OR om advies vragen bij een aandelenfusie.

Juridische fusie

Hierbij worden twee ondernemingen samengevoegd in één nieuwe rechtspersoon. Beide bedrijven kunnen hierbij opgaan in het andere bedrijf. Ook kan een nieuw bedrijf worden opgericht om de twee bedrijven in op te laten gaan. De bedrijven moeten beide een stichting of vennootschap zijn. Anders is een juridische fusie niet mogelijk.

Bedrijfsfusie

Hierbij worden alle middelen van een onderneming verkocht aan een nieuwe eigenaar. Dit gebeurt vooral bij eenmanszaken of maatschappen. Dit is een veelvoorkomende vorm.

Stouten & Wijnen heeft ervaring met alle mogelijke fusies, en is in staat u goed te adviseren. Een fusie advies waarmee u echt verder kunt!

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat wij u fusie advies geven? Neem dan contact met ons op en we helpen u verder. U kunt ons bereiken via onderstaande contactbutton of via ons telefoonnummer.

Veelgestelde vragen

Is overstappen lastig?

Overstappen naar ons is heel makkelijk. Wij werken met alle boekhoudpakketten en nemen de overstap graag uit handen, zodat u zich kunt focussen op uw business. Door afspraken tussen accountants zal er een soepele dossieroverdracht plaatsvinden bij een overstap.

Wat is Online Samenwerken?

Via online samenwerken kunt u aangiften en jaarstukken accorderen. Daarnaast kan er samengewerkt worden voor het aanleveren van input. Een efficiënte manier voor overzicht en inzicht.

Welke diensten bieden jullie?

Naast accountancy bieden wij fiscaal advies, bedrijfskundig advies en financieringsadvies. Een totaalpakket om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

Pas ik wel bij Stouten & Wijnen?

De kernwaarden waar wij voor staan, laten zich vangen in zeven termen: betrokken, enthousiast, plezier, verantwoordelijk, initiatiefrijk, nieuwsgierig en kritisch. Bent u die ondernemer met groeiambitie en kunt u zich vinden in de bovenstaande termen? Dan nodigen wij u graag uit voor een kennismaking.

Wat zijn jullie tarieven?

Elke onderneming heeft haar eigen grootte en uitdagingen, waardoor één tarief niet mogelijk is. Wat wij wel bieden is transparantie in onze tarieven. Zo weet u van tevoren exact waar u aan toe bent.

Op zoek naar een echt betrokken accountant?

Als enthousiaste partner met het nodige relativeringsvermogen vinden wij het leuk om, met en naast jou, je organisatie verder te helpen.